2008-2011 kaudet

 

Kausi 2011-2012

18.9 Masu - Pantterit 91-54

Masun edarit aloitti kauden 18.9 kello 10:30 Helmi Centerissä. Pelivuoron aikainen ajankohta aiheutti vaikeuksia molemmille joukkuille ja näyttikin siltä, että molemmat pelaavat ottelun yhdellä vaihtopelaajalle. Masun onneksi koko kesän treenannut Joni Laurila saapui paikalle suoraan omatoimisista verryttelyistä juuri ennen pelin alkua.

Ottelun alku oli muutenkin tahmeaa sillä Edustusjoukkueen johtoporras oli jättänyt tulematta kauden avaukseen. Onneksi sihteeri Jorma Vuolle hoiti tehtävät kunniakkaasti ja kahvion koneelta etsi pelaajien lisenssinumerot pöytäkirjaan. Paavo Arhinmäkeä ei myöskään näkynyt tällä kertaa avausottelussa.

Ensimmäinen erä meni Masun (Oljemarkin) komennuksessa. Kake viimeisteli pelottavan varmasti 17 pistettä heti ensimmäisessä erässä. Ehkäpä kansainvälinen tv-ura Em-kisojen aikana on tuonut pojalle entistä enemmän itseluottamusta. Vastustajan valittaessa aikaisesta peliajasta MaSun jätkät juoksivat helppoja koreja. Toisessa erässä meno jatkui samaa tahtia ja kentän kuningas Laurila näytti mitä on kesällä oppinut ja oli hetkittäin aivan pitelemätön viimeistellen peräti viisi pistettä. Puoliajalle Masun 52 – 14 johdossa.

Kellon lähestyessä puoltapäivää vastustajakin heräsi ja toinen puoliaika oli tasaista pelailua. Onneksi MaSun uusin hankita Oscar Lindqvist piti Masun pelissä mukana huikeilla yksilösuorituksilla. Loppupeli olikin vain muodollisuus MaSun voitettua peli 91-54. Kauden avausvoitto lupailee hyvää loppukautta ajatellen. 

Joukkueen Päävalmentaja Kimmo Hanhinen oli mielissään ottelun jälkeen. Erityisesti positiivista palautetta tuntui saavan uusi hankinta Oscar Lindqvist. ”Noin nopeajalkainen puolustuspään spesialisti on haluttua tavaraa isommillakin kentillä, joten olimme todella onnekkaita ”Oskun” valittua Masu joukkuekseen tälle kaudelle. Osku näyttikin heti parasta osaamistaan ja onnistui pysäyttämään vastustajan parhaat pelaajat. ”, Hanhinen myhäili tyytyväisenä.

Tänä lauantaina 24.9. Masu matkustaa hakemaan voittoa vanhoista liigajyristä koostuvasta Petäjästä. Joukkueen kokoonpano kokee muutamia muutoksia edellisestä. Ensimmäisessä ottelussa lähes pitelemätön, koripallopiirien Juhani Tamminen, Joni Laurila viettää viikonlopun Tampereella sm-karsinnoissa.  Valmentaja Hanhinen lähtee kuitenkin luottavaisin mielin lauantain otteluun: ”Jonin poisjäänti tämän viikonlopun kierrokselta on valitettavaa, mutta onneksi viikon metsässä rymynnyt Sami Holmberg ja kesän Turussa aktiivisesti treenannut Lauri Vuoristo saadaan vihdoin vahvuuteen mukaan. Holmberg on kuulemma totellut Johtokunnan neuvoa ja esittänyt kertausharjoituksissa kuumeista, että voi pelata tuoreilla jaloilla lauantaina.”
 

Masun Seuraava kotimatsi pelataan su 2.10. klo 10.30 Rekolan Urheilijoita vastaan.


P.S. Kuopiosta suoraan leikkaussalista tavoitettu Presidentti Lind kiistää väitteet koskien Holmbergin kertausharjoituksia: "Täysin käsittämätöntä että johtokunta liitetään Samin sairasteluun mukaan. Itse olin tiedustelujoukkueen Priimus, joten en ikinä voisi kuvitellakkaan yllyttävän muita esittämään sairasta. Sami lähetti tekstiviestin juuri tänään, että hän oli muutaman päivän pahassa kuumeessa, mutta on nyt jo mukana taisteluissa."

 

 

 

 

 

 

KAUSI 2010-2011

 

6.3.2011

Superit – Masu

Superit matsi pelattiin Suomen virallisessa koripallon Mekassa, Kisahallissa. Ennen ottelun alkua suurin osa Masun pelaajista kävi lukemassa Topon naisten pukukopista taktiikkataululta ohjeet. Ohjeet sisälsivät mielenkiintoisia strategisia salaisuuksia; mm. lauseet ”no easy baskets” ja ”box out” aiheuttivat pelaajissa hämmennystä. Valmennusjohto kirjoitti lauseet myös omalle (Huom. Lentopallo!?) fläppitaululle talteen.

Alkulämmittely maistui toisille pelaajille vähän paremmin kuin toisille. Kaksikko Holmberg & Hanhinen olivat päättäneet tulla "Hanhisen debyyttinäkin" mainostettuun otteluun 5min ennen alkua. Prioriteettilistalla korkeammaksi nousi katsoa -99 syntyneiden poikien Eteläisen alueen 3.divarin ottelu loppuun. Kyseinen ottelu päättyi 50–14. Kuopiosta saakka ottelua seuraamaan tullut Ylilääkäri Lind otti uutisen raskaasti ja päättikin penkittää kaksikon ottelun alussa. Penkityksen oli tarkoitus kyllä kestää pidempään kuin 1min15sec, jolloin ensimmäinen Masun pelaajista aneli päästä vaihtoon. Fläppitaulu sai lisää käyttöä ja tulevan kesän mäkijuoksut aloitetaan episodista johtuen tänä vuonna poikkeuksellisesti jo kesäkuussa, ei lokakuussa.

Ottelu oli tyylikästä pelaamista Masulta ensimmäiset reilut 25minuuttia, mutta siihen se sitten loppuikin. Joukkuehengen hajotti lopullisesti Presidentin tekemä päätös hakea puoliajalla viereistä Hesburgerista Pekoniateria ja tulla vaihtopenkille syömään.  Pelaajien ajatukset lähtivät poukkoilemaan entisestään, unohdettiin Topon ohjeet ja pelaamisesta tuli toissijaista. Selitystä romahtamiselle on haettu myös kauden yleisöennätyksestä johtunutta jännityksen purkautumista.

Todellisuudessa maitohapot alkoivat ikävä kyllä kertyä Masun poikien treenaamattomiin reisilihaksiin. Suurin osa pelaajista on n. 6minuutin pelikunnossa ja sillä tavalla on vaikea voittaa otteluita. Joukkueen Puheenjohtaja & Presidentti suivaantuivat hävitystä ottelusta sen verran pahasti, että kavalsivat joukkueen tilin ja ottivat äkkilähdön Viroon vielä samana iltana.  Reissulta tuliaisina on lähes viisikolliselle pelaajista NBA:sta tuttuja ”shootingsleevejä”. Shootingsleevien uskotaan tuovan kaivattu ratkaisu Edarin kunnosta johtuneisiin ongelmiin. Shootingsleevet tullaan julkaisemaan kauden viimeisessä ottelussa Supereita vastaan.

P.S. Lehdistön tavoittama joukkueen isähahmo J. Laurila kommentoi hävittyä ottelua:

http://www.youtube.com/watch?v=PYFn8EblhTQ

 

 

 

19.2.2011
EBT-Masu

Lähtökohdat otteluun:  EBT taistelee vielä lohkon voitosta ja Masu on menettäneet mahdollisuudet vaihtaa sarjatasoa suuntaan tai toiseen. Loput ottelun ennakkoraportista löytyykin EBT:n sivuilta ja lähinnä huomionarvoisin lause oli :"nyt on tilausta sille kuuluisalle "kuudennelle pelaajalle", jotta noustaan altavastaajan asemasta voittoon molemmissa matseissa. "

MaSun veijarit pakkasivat yksinhuoltajaäitiensä autot ja matkasivat Espoonlahden perukoille sarjakärkeä vastaan. Siis tietysti ennakkosuosikkina(?)......Kovin vaatimattomia tuntuu EBT:n pelaajat olevan. Ottelun ajankohdaksi oli sovittu yhteistuumin perjantai ja klo 20.45. Saliin pääsi kuulemma valitettavasti vasta klo 20.30 eli 15min jää lämmittelyaikaa. Asia kunnossa ja Masun sotaratsut on valmiita hyppäämään kentälle klo 20.30 ja aloittamaan layupin juoksemisen. Jostain kumman syystä joukkueen general manager oli saanut raivottua pelaajat(-1) paikalle kuitenkin jo 30min ennen ottelun alkua. 20.15 näky oli vierasjoukkueen mieleen. Espoonlahden urheiluhallista olikin varattu voimistelijoille vain toinen puoli ja toisella puolella oli siis mahdollista lämmitellä. Alkulämmittely sujuikin sulassa sovussa EBT:n vääntäessä lleijappia ja Masun sotaratsujen "juostessa" ilman palloa päädyssä. Klassinen vanhanliiton huijaus siis toimi ja Helmi Centeriin onkin suunnitteilla samanlainen käytäntö (Voimistelijatyttöjä ei valitettavasti näillä resursseilla pystytä lupaamaan, ellei kummiseura MaHa suostu tulemaan vierailulle naisten 3.divarista). Lisäksi koriraudan korkeus herätti alkuun epäilyksiä ja ykköstakamies päättikin kokeilla donkkia ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Perinteinen kahden käden donkki osui ja upposi ilman suurta vaivannäköä. Joten  RiFi:n intouttamana muut lievästi ylipainoisetkin (allekirjoittanut mukaanlukien) pelurit päättivät kokeilla koriraudan korkeutta, mutta kyseiset kaljuuntuvat pojanklopit "liukastelivat" eivätkä saaneet yhtä näyttävää ilmalentoa aikaiseksi.

Itse ottelu saatiin aloitettua ajallaan 20.45. Masu juoksutti aloitusviisikkoon jokaisen pelin aloittaneen J.Vuolteen (0 pistettä), joka saapui paikalle 5min ennen ottelun alkua. Selitys hyväksyttiin kabinettipäätöksellä juuri ennen ottelun alkua, sillä perjantain Salkkarit katsotaan ensiksi ja vasta sitten lähdetään matsiin. Itse ottelusta oli jotenkin aistittavissa EBT:n pelaaminen puristaen ja Masun pelatessa koripallonilosta. Ottelu mentiin mukavissa merkeissä päästä päähän EBT:n pelatessa ensimmäinen puoliaika paikkapuolustusta ja Masun kiskoessa kolmosia. Puoliajalle lähdettiin tasalukemissa 35-35. Ottelun kolmas erä oli kohtalokas vierailijoille ja EBT vei erän 28-19. Neljännessä erässä oli havaittavissa Hoodratsien kunnon hiipuminen ja EBT pystyi pitämään johtonsa loppuun asti. Masu heitti ottelussa vain 11 onnistunutta 3p heittoa, joten parantamisen varaa riittää....

Tuomarit hoitivat homman tasaisen kyseenalaisesti molempiin suuntiin. Ottelussa kuultuja kommentteja oli mm. "vihellä nyt, mähä yritin tahaltee rikkoo 3sec rajalla ettei se pääse korille". Muutamat härskit poikittaiset mailat jäi lisäksi viheltämättä, mutta tuomaritoimintaan Masu ei kuitenkaan hävinnyt. Toinen tuomari vaikutti symppikseltä kaverilta, mutta ei tainnut viheltää ottelussa kertaakaan, edes vaihtoja,mihin kollegakin turhautui.

Muuten aika rehtihenkisessä ottelussa nähtiin myös UFC:stä tuttu "Single leg slam"(Huom! Slam, ei takedown). Jalasta kiinni ja katon kautta vastustaja selälteen. Vastaavaa videota etsiessä kesti kauan, sillä nopeasti ei löytynyt yhtä ilmavia heittoja kuin ottelussa nähty. Voittaja-videoksi selviytyi kyseinen pätkä. http://www.youtube.com/watch?v=VeK5sdhmg30 . Slamin suorittajana oli EBT:n Dominguez ja räsynukkena toimi vierailijoiden Laurila. Vähään aikaan en ole koripallokentällä nähyt härskimpää temppua ja koripalloon kuulumatonta tekoa, mutta kaikki pitää ilmeisesti kestää. Onneksi Laurila on kuuluisan johtajakoulun R-U-K:n käyneenä tottunut kipuun eikä ollut tempusta moksiskaan. Dominguez palkittiin kuitenkin EU-virheellä. Ottelun jälkeen asia sovittiin kuten urheiluhenkeen kuuluu.

Mukavaa perjantai-illan viihdettä ja kaikesta tapahtuneesta huolimatta Masun pojat lähtivät hävitynkin ottelun jälkeen iiloisin suin ulos lämpimään Urheiluhallista ja matkalle kotiin.

Pisteet(toivottavasti väärin laskettu):

EBT- Masu 76-67

EBT:
 Pehkonen 2,Metsämaa 3,Visuri 0,Varjonen 16,Nurmi 0,Iisalo 12,Malmelin 8,Päivinen 14,Tammi 7, Dominguez 14

Masu: Mikkola 3,Vuoristo 16,Rinta-Filppula 16,Laurila 4,Holmberg 17,Oljemark 2,Zicavskesvkciscs 3,Virtanen 6,Vuolle 0

MaSu-12Pack
7.11 11:30
107-51 (47-19)

Lähtökohdat otteluun olivat hankalat sillä voittoputkessa kulkevan kotijoukkueen vieraaksi saapui sunnuntaina sarjan viidellä tappiolla aloittanut 12Pack. Manageri Vuoristo oli kuitenkin kasannut joukkueen lauantai-illaksi viimeistelyharjoitukseen / palaveriin palloiluhallille ja Hengenluoja Hämäläisen teatteriesityksellä muistutettiin joukkuetta ettei otteluun ole varaa lähteä takki auki ja että tavoitteena on vain ja ainoastaan kaksi sarjapistettä. Huhut kertovat myös että innokkaimmat olivat käyttäneet erään tunnetun turkulaisen asunnonvälittäjän termejä kuvaillessaan ottelun lopputulosta..

MaSulla oli kotiotteluksi poikkeuksellisen pieni yhdeksän pelaajan rosteri johtuen mm. loukkaantumisista, rantalomasta, koulusta sekä ottelun liian aikaisesta alkamis ajankohdasta. Vastustajan kahdeksan pelaajan kokoonpano oli jälleen kerran
numeroa isokokoisempi kuin kotijoukkueen vastaava. Yön aikana oli joukkueelta selkeästi unohtunut valmistavissa harjoituksissa painotettu 10-30-takiikka sillä itse ottelussa ensimmäiset kuusi minuuttia olivat kävelyä päästä päähän eikä kumpikaan joukkue saanut palloa koriin vapaistakaan paikoista, ei läheltä koria eikä sen paremmin kaaren takaa ja kuuden minuutin jälkeen tilanne vieraille 6-7. MaSun käynnistäessään vaihtorulettia kentälle menneille pelaajille painotettiin tempon tärkeyttä ja että ottelusta tulee vaikea jos kävellään päästä päähän. Jakson loppuun muutama stoppi puolustuksessa ja niistä juostut nopeat toivat pienen edun kotijoukkueelle ja ensimmäiselle tauolle siirryttiin MaSun nihkeässä 15-11 johdossa.

Jaksotauolla penkillä saatiin pienellä raivoamisella joukkueen energiat ylös ja toisella neljänneksellä MaSu esitti hetkittäin kauden parastaan. MaSu sai puolustuksessa jalat liikkeelle ja vastustaja jäi monessa hyökkäyksessä kokonaan ilman heittoa ja heittoon päästessään se oli monesti hyvin vaikea ja kovalla levypallopelillä kotijoukkue
juoksi helppoja nopeita koreja. Pieni rytmin muutos pelissä sai ihmeitä aikaan ja tummapaitaisten vastustajien päät alkoivat painua kentällä ja penkillä. Onnistumisia tuli tasaisella rintamalla niin läheltä kuin kaukaa. Saunamajuri Nuutinen parantaa otteitaan peli peliltä ja oli sunnuntaina huikeassa iskussa. Keväällä vastustajia odottaakin ensimmäistä kertaa "Edarin" historiassa ihan oikea sisäpelaaja. Vuoristo naulasi jaksoon myös muutaman kovan kolmosen joilla eroa alkoi syntymään ja toinen jakso MaSulle lukemin 32-8 ja puoliajalle tilanteessa 47-19.

Kolmas ja neljäs jakso olivatkin sitten enää pelailua ja kotiin pääsyn odottelua. MaSu jaksoi juosta aina hetkittäin ja yleensä silloin oli seurauksena pariminuuttinen joka meni kotijoukkueelle 10-0. Puolustus alkoi rakoilemaan molemmissa päissä ja myös 12Pack pääsi nostelemaan helppoja kakkosia korin alta. Positiivista omien puolelta oli tasaisuus ja kaikki joukkueen 9 pelaajaa tekivät pisteitä. Neljännellä jaksolla ainoa jännitettävä asia oli enää pääseekö MaSu yli 100 pisteen ja jakson highlight oli MVP-Nuutisen onnistunut kolmen pisteen heitto.

Ottelu kesti kokonaisuudessaan taukoineen 1h 5min joten turhia aikalisiä tai katkoja ei tässä pelissä tullut ja sarjataulukkoon jälleen kaksi pistettä lisää.

Pisteet: Nuutinen 30, Vuoristo 24, Mantas 17, Vuolle 8, rinta-Filppula, Virtanen 7, Hämäläinen 5, Mattila 5, Manninen 4

Seuraavan kerran MaSu pelaa tulevana lauantaina 13.11.10 klo:19.15 Malmin palloiluhallilla vierasottelun Pakilan Lakersia vastaan. Odotettavissa on tiukka kamppailu, sillä pre-season ottelussa MaSu voitti viime sekuntien taistelulla kaksi pistettä. Ottelusta enemmän faktaa ohessa:

http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=151616424882426

 

 

 

27.10.2010 Klo:18.45

El Tahto - MaSu
63-68 (37-35)

Vierasjoukkue oli saanut kasattua riveihinsä 8 uskaliasta nauttimaan koripallosta arki-iltana  Hyvinkäällä.
Joukkueen johto viettää tämän viikon muistellessa elämänsä parhaita yhdeksää kuukautta, nauttimalla raittiista ulkoilmasta sekä valtion tarjoamista sotaleikeistä Santahaminassa, joten muiden oli otettava vastuuta niin pelaamisesta kuin jälkipeleistäkin.

Ottelu käynnistyi heittokilpailulla, jossa molemmat joukkueet käyttivät ensimmäisen mahdollisen heittopaikan turhia säästelemättä ja pisteitä syntyi tasaiseen tahtiin. Jakson loppuun kotijoukkue käytti tutut korit hyödykseen ja paineli muutaman pisteen taukojohtoon n.7-0-runilla. Toisella neljänneksellä koreja syntyi molempiin päihin tasaisesti kummankin joukkueen alkaessa vähitellen puolustamaan kaukoheittoja pois. Erän highlight osui viimeiseen kahteen sekuntiin ensin Virtasen brutaaliin blokkiin, josta seuranneen sivurajan kotijoukkue käytti kuitenkin härskisti hyväkseen survoen pallon väkisin sisään korin alta. Puoliajalla tilanne 37-35.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue tuli kentälle hyvällä asenteella ja vei alkuminuutit suvereenisti ja MaSu oli pakotettu aikalisään. Jakson loppuun kuitenkin saatiin rivit kasaan ja positiivisena yllätyksenä huonon erän jälkeen tilanne kotijoukkueelle vain n.4p. Viimeselle kympille oli koko baana auki ja El Tahto jatkoi jauhamista Henri Winterin ajoilla sekä muutaman muun laittaessa vapaat puolietäisyyden heitot pussiin. MaSulta heittämistä jatkoi kaksikko Vuolle-Holmberg muiden keräillessä levypalloja. MaSu siirtyi johtoon ensimmäisen kerran sitten 1.minuutin noin kaksi minuuttia ennen loppua Koskisen onnistuneella kolmosella ja piti johdon loppuun asti, Holmbergin viimeistellessä vapareista ratkaisevan neljän pisteen eron. Lopputulos 63-68 ja sarjapisteet Malmille.

Ottelun tiukka loppu herätti myös hyvinkääläisyleisön kannustamaan omiaan sekä ottamaan kantaa siihen kuinka sisäpelaajaa tulisi/saisi puolustaa sekä kuinka suoritetaan oikeaoppinen kaksitahtipysähdys. Tapahtuman kiihkeyttä kuvaa kuinka keskustelu tuomareiden ja yleisön edustajan välillä jatkui vielä pitkään ottelun jo päätyttyä.

Kaiken kaikkiaan viihdyttävä tapahtuma, joka todisti että joukkueen oikeat soturit hoitivat taistelun Hyvinkäällä pelaten eivätkä Santahaminassa makkaraa paistaen.


Vieraiden pisteet: Vuolle 22, Holmberg 17, Mantas 15, Laurila 7, Koskinen 7, Virtanen 0, Mattila 0, Rönkä 0