Sosiaalinen media

Malmin Super-Koris ry:n sosiaalisen median ohjeistus!

Nettiin ei kannata kirjoittaa mitään, mitä et voisi sanoa ääneen kaikkien kuullen. Tätä ohjetta noudattaen nettikeskustelut pysyvät sellaisilla raiteilla, että ongelmia ei aiheudu ja voimme kaikki keskittyä oleelliseen eli lajimme harrastamiseen ja edelleen kehittämiseen.

Pelaajien tai muiden toimijoiden (oman tai muiden seurojen) netissä tapahtuvaa arvostelua ei tulla hyväksymään ja seurajohto tulee tarvittaessa reagoimaan tällaisiin tapahtumiin. Kiusaaminen on asia, jota emme hyväksy; ei netissä eikä kasvotusten. Vanhempien on myös hyvä keskustella tämä asia selväksi pelaajien kanssa.

Sosiaalista mediaa pätevät samat lait kuin mitä tahansa muuta palvelua ja toimintaa.

Ohjeita sosiaalisessa mediassa (mm. Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Youtube) käyttäytymiseen lapsille: Viestit, kuvat ja muu sisältö leviää sosiaalisen median kautta nopeammin kuin mitään muuta väylää pitkin. Mieti aina kahdesti ennen kuvan tai tekstin julkaisemista.

Hanki medialukutaito. Kaikki ole sitä miltä näyttää.

Älä julkaise valheellista tietoa.

Jos julkaiset kuvan kavereistasi, kysy heiltä lupa kuvan julkaisuun.

Jos havaitset kiusaamista, ota heti yhteys vanhempaan tai joukkueen toimihenkilöön.

Se mitä julkaiset sosiaalisessa mediassa, jää elämään sanoin ja kuvin vaikka tiedon yrittäisi poistaa.

Jos havaitset omaan seuraan, joukkueeseen tai yksittäiseen toimijaan kohdistuvaa negatiivista arvostelua, älä kommentoi siihen vaan ota yhteyttä joukkueesi toimihenkilöön.

Seuralla on sosiaalisen median tilejä mm. Facebook. Seurajohto ylläpitää näiden tilien käyttöoikeuksia. Mikäli haluatte joukkueelle oikeuden päivittää näitä tilejä, ottakaa yhteyttä seurajohtoon.

Mikäli joukkue luo joukkuekohtaisia sosiaalisen median tilejä, on niistä ilmoitettava seurajohdolle. Laittakaa kaikista joukkueen sosiaalisen median tileistä tieto Jari Ylimäelle, joka päivittää seurassa toimivien joukkueiden sosiaalisen median tilit seuran nettisivulle www.masubasket.net kaikkien löydettäväksi ja sieltä on helppo poimia joukkueiden tilit, joita haluaa seurata sosiaalisessa mediassa.

Linkkejä Malmin Super-Koris ry:n sosiaalisen median tileihin: Facebook

Linkkejä MaSun joukkueiden sosiaalisen median tileihin:

Kotkajengi: / Facebook / Instagram / Twitter

Rocks: / Facebook

B-Pojat 04: / Facebook / Instagarm

C-Pojat 05/06: / Facebook / Instagram / Twitter / Wordpress

Minipojat 08: / Facebook / Instagram / Twitter / Wordpress

Mikropojat 09: / Facebook