Masun Covid-19 ohjeistus

1.3.2021

Koronavirustilanteen ollessa edelleen vakava, on valtioneuvosto antanut 25.2.2021 uusia määräyksiä. TARTUNTATAUTILAIN nojalla suljetaan nyt liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyviä tiloja, joihin kuuluvat esimerkiksi kuntosalit.

Pääkaupungin koronakoordinaatioryhmä on puolestaan päättänyt 25.2.2021 mm. seuraavaa:

Kaupunkien hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. Kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja. Rajoitus on voimassa 31.3.2021 saakka. Meitä MaSulaisia koskee etenkin tuo harrastustilojen sulkeminen. 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat jatkaa sisäliikuntaharjoittelua, mikä tarkoittaa että MaSun joukkueista 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harjoitukset jatkuvat.

Koko tiedote täällä: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n käytöstä tulisi tehdä välittömästi | Helsingin kaupunki

Lisäksi on jo aikaisemmin annettu suositus, että vanhemmat eivät tule salille / koululle sisään tuodessaan ja hakiessaan lastaan harjoituksista. Ryhmät eivät myöskään saa kohdata toisiaan kun vuoro vaihtuu. Käsidesin käyttöä ja käsinpesua on tehostettu. Harjoituksissa pyritään välttämään kontakteja ja esim. sama pari toimii koko harjoituksen ajan yhdessä.

Otteluita ei järjestetä missään ikäluokassa myöskään maaliskuussa, niitä pyritään siirtämään toukokuulle, mikäli salivuoroja on saatavilla.

Edelleen pätevät lisäksi nuo aikaisemmin annetut ohjeet alla.

Koronavirustilanteen kehittyessä, MaSu Basket on päättänyt siirtyä tapahtumissaan toistaiseksi maskipakkoon 9.10.2020 alkaen.

Kasvomaskia tulee käyttää vieraillessa MaSu Basketin tapahtumissa - harjoituksissa tai otteluissa. Maskia ei tarvitse käyttää mikäli olet menossa pelaajana tai valmentajana ottelutapahtumaasi tai harjoituksiin – tällöin suosittelemme maskien käyttöä salien ulkopuolella.

Maskipakko koskee kaikkia harjoituksissa tai otteluissa yli 15 vuotiaita vierailevia: Katsojia, pelaajien perheenjäseniä ja toimitsijoita. Ottelutapahtumien ja harjoitusten katsomoon voi siis tulla maski päällä turvavälit huomioiden. 

Pyydämme myös välttämään ylimääräistä ajanviettoa saleilla, niiden käytävillä tai odotustiloissa.

Toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi ovat meidän kaikkien yhteinen asia. Vaikka tiukat säännöt tuntuvat ikäviltä, ne ovat yhteiseksi turvaksi. Haluamme jatkaa koripallokautta mahdollisimman turvallisesti ja välttyä kaikenlaisilta keskeytyksiltä.

Muita tärkeitä asioita: 

·        Tulethan tapahtumiimme vain terveenä.

·        Pese kädet huolellisesti ja usein.

·        Vältä ruuhkia käytävässä ja katsomossa - anna tilaa muille.

·        Jos yskittää, yski hihaan tai nenäliinaan.

Kiitos kun noudatat ohjeita ja sääntöjä!

MaSun koronavastaava Riikka Raemäki   riikka.raemaki@gmail.com     040 864 4695