Petteri Koponen

Masun kasvatti Petteri Koponen on kokenut maajoukkuepelaaja.
Petteri Koponen on saavuttanut suuren suosion Virtuksen joukoissa.
Petteri Koposen pelinumero MaSussa on jäädytetty, ja sen kunniaksi Petskun paita koreilee MPH:n kolmoskentän seinällä.

 

Petteri Koponen on suomalainen koripalloilija. Hän edustaa tällä hetkellä FC Barcelona seuraa Espanjassa.

 

Koponen syntyi 13. huhtikuuta 1988 Helsingissä. Hänen äitinsä Sonja on entinen koripallon SM-sarjan pelaaja. Koponen valmistui Mäkelänrinteen urheilulukiosta 19-vuotiaana. Hän suoritti varusmiespalveluksensa Urheilukoulussa vuonna 2008.

 

Malmin Super-Koris (1996–2004)

 

Koponen aloitti koripallon pelaamisen Malmin Super-Koriksessa. Hän ei aluksi pitänyt koripallosta, mutta hänen äitinsä pyrki viemään hänet harjoituksiin. Itse asiassa Koponen vihasi koripalloa, koska hänen täytyi olla päivittäin salilla. Lapsena hän halusi tulla jalkapalloilijaksi, mutta tie vei hänet koripalloilijaksi. Koponen oli nuorena jo hyvä pelaaja, muttei mitenkään erinomainen. Hän pelasi Malmin Super-Koriksen paidassa B-junioreihin saakka.

 

Koponen pelasi Korisliigassa vuosina 2004–2008 Espoon Hongassa voittaen kaksi Suomen-mestaruutta. Vuoden 2007 NBA:n varaustilaisuudessa Koponen valittiin ensimmäisellä kierroksella.Vuonna 2008 Koponen siirtyi pelaamaan italialaiseen Virtus Bolognaan ja vuonna 2012 venäläiseen Himkiin, jota hän edusti vuoteen 2016. FC Barcelonan paidassa Petteri pelasi ACB liigaa ja vuonna 2018 Petteri siirtyi Saksan Bundesliigaa pelaavaan FC Bayer Münchenin joukkueeseen.

 

Koponen on valittu kerran Vuoden koripalloilijaksi sekä yhden kerran Vuoden nuoreksi urheilijaksi. Suomen koripallomaajoukkueessa hän on pelannut vuodesta 2006 lähtien.