Viikonlopun saavutuksia: MaSu B-juniorit valtakunnallisen 1. divisioonan 3. sija. 01/02- syntyneet kultaa.

11.4.2011

01/02 joukkue saavutti 01- syntyneiden 2. divisioonan finaalissa kultaa jatkoajalle venyneessä pelissä lukemin 48-46.

Kuulumisia Kouvolan reissulta

Masun B-pojat kävivät pelaamassa valtakunnallisen 1-divarin lopputurnauksessa, josta kotiintuomisiksi tuli valtakunnallisten sarjojen 13. sija. Erittäin opettavainen reissu ja muutaman opin voisimme jakaa täälläkin.

Ottelu Oulua vastaan oli ehkä heikoin tällä kaudella hyökkäyspelin osalta. Kovalla tahdolla puolustuspäässä onnistuimme pitämään luvut kohtalaisina ja muutamilla kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla saimme aikaiseksi 16 pistettä puoliaikaan mennessä. Osatekijänä heikossa hyökkäyspelissä oli Hollannin härkä Lauritz Juffer (Oulun sisäpelaaja), joka sai lähestulkoon jokaiseseen 3:n metrin sisältä lähteneeseen heittoon hyvän häirinnän.

Koko ensimmäisen puoliajan epäröimme ratkaisutilanteissa ja vastuunottoa kartettiin. Kun kaikkia pelaajia ei tarvinnut puolustaa jäi harvoille ratkaisijoille useimmiten 2 tai 3 puolustajaa ohitettavaksi. Joukkueemme ei liikkunut pallo ei liikkunut ja kukaan ei ratkaissut = 16 pistettä.

Opetus: Heittotaidolla ei tee mitään jos ei sitä käytä.

Toiselle puoliajalle siirryttiin enemmän run & gun malliseen hyökkäykseen, jossa heittää piti kun korista näki edes vilauksen. Saimme toisella puolikkaalla aikaiseksi 25 pistettä ja hieman rennompaa otetta pelaamiseen. Ketään ei varmasti yllättänyt se, että 41 pisteellä ei voitettu peliä.

Opetus: Heittotaidolla ei tee mitään jos ei valita parasta mahdollista heittopaikkaa.

Namikaa vastaan jatkettiin siitä mihin Oulua vastaan oli jääty. Ratkaisijoita oli joukkueessa huomattavasti enemmän ja joukkuepelin alkeet alkoivat näkyä. Aktiivisesta puolustuksesta oli luovuttava Namikan Penetration peliä vastaan, silti pysäytettyämme ajon saimme useita pallonriistoja, jotka eivät materialisoituneet helppoina koreina (vielä).

Pelin ratkaisi Masulle joukkuepuolustus ja Motion pelin parempi (kuin Oulua vastaan) toteutus. Jokainen pelaaja sai hyökkäyspään onnistumisen tähän valtakunnallisen sarjan viimeiseen peliin.

Masu kiittää kovia kilpakumppaneita hyvästä kehitysalustasta pelaajilleen ja onnittelee Kouvolan Kouvoja Divari mestaruudesta.

MaSi